بازار قزوین | شاهکار معماری ایرانی – Qazvin Bazar

منبع: تاپ تراول

217

1398/5/30

11:18


خرید بلیط هواپیما

بازار قزوین

در این مقاله از معرفی جاهای دیدنی قزوین تصمیم گرفتیم تا یکی دیگر از مکان های تاریخی شهر زیبای قزوین که بجا مانده از شاهکار معماری ایرانی است را به شما کاربران علامند به سفر معرفی کنیم ، پس اگر به این شهر سفر کردید بازدید از بازار قزوین را فراموش نکنید. در ادامه با مجله گردشگری و سفر تاپ تراول همراه باشید تا بیشتر درباره بازار تاریخی قزوین بدانید


  تبلیغات   

          | محل تبلیغ متنی  |


تاریخچه شهر قزوین

قزوین متعلق به دوران ساسانیان است که به دستور شاپور رونق یافت. با این حال کاوش‌ها و یافته‌های باستان‌شناسی در دشت قزوین، نشانگر مرحله یکجانشینی و کشاورزی در هزاره هفتم قبل از میلاد و برخورداری ساکنان آن از صنایع اولیه و نظام اجتماعی است. در منطقه قزوین صدها تپه باستانی شناسایی شده و تنها تپه سگزآباد نشانگر شهرمندی ۹۰۰۰ ساله یکجانشینی در این دشت است. منطقه قزوین به لحاظ موقعیت جغرافیایی، نظامی و ارتباطی در دوران‌های مختلف تاریخ مورد توجه حکومت‌های مختلف بوده  و در زمان شاه تهماسب صفویپایتخت ایران بوده‌ است. با آغاز دوره صفوی و استقرار آ‌ن‌ها باب جدیدی را برای گسترش همه‌جانبه شهر قزوین فراهم آورد. قزوین در زمان حکومت صفوی ۵۷ سال پایتخت ایران بوده‌ است.

زبان مادری اکثر اهالی اصیل شهر قزوین فارسی همراه با لهجه خاص قزوینی است. زبان‌های تاتی، گیلکی و آذری نیز رایج‌ترین زبان‌های شهر قزوین هستند. علی‌رغم جمعیت قابل توجه آذری‌ها، تات‌ها و گیلک‌ها در شهر قزوین، اغلب آن‌ها بومی خود شهر نیستند و از نقاط دیگر استان به این شهر آمده‌اند و اکثر اهالی شهرها و روستاهای استان را تشکیل می‌دهند. کردها و لرها از دیگر اقوام شهر قزوین هستند.

بازار قزوین

بازار قزوین

این بازار یکی از بازارهای سنتی با معماری ایرانی و یکی از جاذبه های توریستی و گردشگری شهر قزوین بشمار می رود . بازار قزوین قدمتی هزار ساله دارد و در گذشته اهمیت ویژه ای در تجارت بین الملی ایران داشته است . معماری این مکان به دوران صفوی و قاجار بر میگردد در کل اگر به شهر قزوین سفر کردید بدون شک اگر از این بازار دیدن نکنید سفرتان کامل نخواهد بود .

مجموعه‌ی بازار قزوین یکی از اماکن دیدنی تاریخی شهر قزوین است که در زمان پایتختی این شهر در دوران صفویان ساخته شده است. در دوران قاجار نیز این بازار را توسعه دادند و چندین کاروانسرا، سرا و تیمچه به آن اضافه شد. در طول ۹ قرن، در این بازار یک جابه جایی جنوب به شمال اتفاق افتاد که در آن مسجد جامع قزوین از بافت بازار کلا جدا شد. از بخش‌های به جا مانده از بازار قزوین، می‌توان به قیصریه‌ی قزوین اشاره کرد که طاق‌های آجری و ارتفاع بسیار زیاد دارد. بازار قزوین ۴ در دارد که یکی به تیمچه‌ی سرباز، دیگری به تیمچه‌ی سرپوشیده، در شرقی به سرای وزیر و در دیگر به چهارسوق کوچکی باز می‌شود.

 

از مهم‌ترین بخش‌ های این بازار  می‌توان به مسجدالنبی ، سرای سعدالسلطنه ، سرای وزیر ، سرای حاج رضا ، سرای رضوی ، سرای خوش‌ نویسان ، تیمچه‌ی سرباز، تیمچه‌ی سرپوشیده ، تیمچه‌ی سید کاظم، تیمچه‌ی حاج محمد تقی ، سرای شاه ، سرای نقد علی ، سرای حاج محمد باقر، سرای دالان دراز، سرای ضراب‌خانه، سرای نگار‌السلطنه، سرای بهشتی، بازار قیصریه ، گرمابه‌ی سعدیه، گرمابه‌ی رضوی و حیاط قهرمانی اشاره کرد. این اثر تاریخی در ۵ دی‌ماه ۱۳۵۶ با شماره‌ی ۱۰۲۱ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

 

بازار قزوین


مقالات بیشتر درباره قزوین بخوانید :


 


  تبلیغات   

          |  اقامت اروپا


مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو