پستانک برای نوزاد خوب است یا نه؟

منبع: نی نی بان

137

1398/9/19

12:10


نی نی بان، گروه ترجمه: این مطلب از راهنمای ایمنی نوزاد درباره پستانک است. پستانک یکی از راه‌های تسکین کودک است. براساس اعلام آکادمی اطفال آمریکا این وسیله می‌تواند خطر سندرم مرگ ناگهانی نوزاد را کاهش دهد. اما برای ایمنی بیشتر این وسیله باید به مواردی اشاره شود.

پستانک با کیفیت بخرید
پستانک هم مانند هر چیز دیگری مستعد ساییدگی و پارگی است. باید پستانکی بخرید که مطمئن شوید به تکه‌های کوچک‌تر تقسیم نشده و آنقدر  کوچک نمی‌شود که توسط نوزاد بلعیده شود. آکادمی اطفال آمریکا توصیه می‌کند پستانکی تهیه کنید که از یک قطعه پلاستیک جامد ساخته شده باشد.

خطرات پستانک برای نوزاد


به طول پستانک توجه کنید
آکادمی اطفال آمریکا توصیه می‌کند پستانک حتما دست کم 3.75 سانتی‌متر طول داشته باشد به این ترتیب نوزاد نمی‌تواند کل پستانک را به طور کامل در دهان قرار دهد. سپر پستانک هم باید از جنس پلاستیک قوی باشد و سوراخ تهویه مطبوع داشته باشد.
هرگز پستانک را دور گردن، تخت یا دست نوزاد قرار ندهید. بستن پستانک به کودک یا تخت او یک خطر جدی به حساب می‌آید و می‌تواند باعث آسیب دیدگی یا حتی مرگ نوزاد شود.

پستانک را گاهی جایگزین کنید
مطمئن شوید که پستانک کودک در شرایط خوبی قرار دارد. بدون ترک یا شکستگی در نوک پستانک است و تمام قطعات آن به هم متصل بوده و سالم است. به راهنمای سن برای خرید پستانک هم باید توجه کنید. به عنوان مثال پستانک برای گروه سنی نوپا می‌تواند باعث خفگی در نوزاد شود.

تمیزش کنید
تمیز بودن پستانک هم از نکاتی ایمنی مهم به حساب می‌آید. اگر فرزندتان هرجا پستانک را انداخت آن را بشویید. بهتر است پستانک را در سینک آشپزخانه و با آب گرم و صابون غیرسمی بشویید. برخی مادران از فوت کردن برای تمیز کردن پستانک استفاده می‌کنند. در حالی که این کار فقط جرم‌های دهان مادر را هم به پستانک اضافه می‌کند. به جای این کار یک بطری آب همراه داشته باشید که وقتی با نوزادتان بیرون می‌روید و از قضا نوزاد پستانکش را زمین می‌اندازد، بتوانید آن را بشویید.
نمی‌توانید تصور کنید که آلودگی چقدر زود می‌تواند در بین پیوست‌ها و بندهای پستانک نفوذ کند. بین نوک پستانک و نگهدارنده انواع آلودگی جمع می‌شود. هرازگاهی آنها را تمیز کنید. می‌توانید 5 دقیقه پستانک را بجوشانید به این ترتیب لازم نیست نگران جرم‌هایی که در پستانک جمع شده باشید. بعد از جوشاندن هر آبی که در پستانک جمع شده خارج کنید.

به این نکات دقت کنید
•    عادت کنید که نوک پستانک را گرفته و آن را بکشید تا مطمئن شوید جدا نمی‌شود یا پاره نشده است. این زمانی اهمیت بیشتری پیدا می‌کند که نوزاد شروع به دندان درآوردن می‌کند.
•    به جای این که پستانک را دور گردن نوزاد بیندازید از کلیپس‌های نگهدارنده استفاده کنید. حواس‌تان باشد که کلیپس را جایی از لباس نوزاد بزنید که اذیت نشود.
•    اگر نمی‌خواهید فرزندتان به پستانک وابسته شود بهتر است 10 دقیقه بعد از آنکه کودک به خواب رفت آن را از دهانش خارج کنید.
•    از آغشته کردن نوک پستانک به شکر، عسل یا هر چیز شیرین دیگر جدا خودداری کنید چون این کار کودک را تشویق می‌کند تا پستانک را سخت‌تر بمکد و حتی قسمت کوچکی از آن را گاز بگیرید و آن را جدا کند.

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو