نتایج مثبت فاز یک واکسن آنفلوآنزای mRNA

41

1400/9/22

15:50


کمپانی آمریکایی مادرنا به تازگی اعلام کرد که بسته به فناوری مشابهی که در تولید موفقیت آمیز واکسن کرونا به کار رفته، نتایج اولیه مثبتی از آزمایش واکسن آنفلوآنزای mRNA روی نمونه های انسانی کسب کردند.

نتایج مثبت فاز یک واکسن آنفلوآنزای mRNA

به گزارش بهداشت نیوز، این دوز واکسن آزمایشی آنفلوآنزا در ظاهر بدون خطر بوده و توانسته با موفقیت سطح بالایی از آنتی بادی را در 180 نفر در تمام دوزها، هم در جوانان و هم در سالمندان ایجاد کند.  حتی پیش از همه گیری کرونا، به طور تقریبی سالانه حدود 3 میلیون نفر بر اثر عفونت های تنفسی جان خود را از دست می دادند و شمار بیشتری از این تعداد هم یا بستری می شدند یا به دنبال ابتلا به این ویروس ها بیمار می شدند. 
عوارض جانبی ناشی از این واکسن اغلب در جوانان خفیف تر از سالمندان است و شایع ترین عوارض آن نیز شامل درد و سفتی در ناحیه تزریق و نیز سردرد، دردهای مفصلی و عضلانی و خستگی است. 
مرحله بعدی آزمایش این واکسن با شرکت 500 نفر در ماه گذشته آغاز شد و هدف آن تعیین سطح دوز مناسب و مقایسه واکسن آنفلوآنزای مادرنا با واکسن های دارای مجوز قبلی است که با استفاده از روش های سنتی تر توسعه یافته اند. نتایج اولیه این مرحله اوایل سال 2022 اعلام خواهد شد. 

مراحل بعدی آزمایش این واکسن اثربخشی آن را نمایان خواهد کرد. به گزارش سیناپرس، بیشتر واکسن های آنفلوآنزای موجود بر پایه ویروس های غیرفعال کشت شده در تخم مرغ هستند. سویه های ویروس باید 6 تا 9 ماهیش از استفاده از واکسن ها انتخاب شوند و اثربخشی آنها حدود 40 تا 60 درصد است.
مادرنا و دیگر تولیدکنندگان واکسن از قبیل «سانوفی» امیدوارند که فناوری mRNA که با ارسال مولکول های ژنتیکی حاوی کدبخش های کلیدی پاتوژن به سلول های انسانی واکنش ایمنی را تحریک می کنند، بتوانند توسعه و تولید ایمنی سازی را تسریع کرده و کارآِی واکسن ها را افزایش دهند. 

چند مولکول mRNA  که برای سویه های مختلف کدگذاری می کنند نیز می توانند در یک بار تزریق تحویل شوند که یک روش کارآمدتر واکسیناسیون است که می تواند با سیستم های بهداشت عمومی را کاهش دهد. به گزارش سیناپرس، این واکسن آزمایشی آنفلوآنزای مادرنا چهار ظرفیتی است به این معنا که 4 سویه آنفلوآنزا را هدف قرار می دهد. به گزارش سیناپرس، این کمپانی همچنین در حال توسعه واکسن های دیگر آنفلوآنزاست که پوشش سویه ها را بیشتر می کند؛ از آن جمله می توان به یک تقویت کننده تمام انواع بیماری های تنفسی است و برای پوشش کرونا، آنفلوآنزا و ویروس سین سیشیال تنفسی (RSV) به کار می رود. RSV به عنوان یک ویروس رایج شناخته می شود که باعث سرماخوردگی شده اما برای نوزادان و سالمندان خطرناک تر می شود.

منبع: سیناپرس

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو