تغذیه در ماه دوم بارداری

منبع: اوما

6

1402/3/1

17:46


تغذیه در ماه دوم بارداری

به طور کلی تغذیه در دوران بارداری بسیار مهم است. بدن مادر باید همه مواد مغذی مورد نیاز را به خوبی دریافت کند تا هم خودش سالم بماند و هم به رشد جنین کمک کند. برای همین توصیه می شود رژیم مناسب از چند ماه قبل از اقدام برای بارداری رعایت شود. هرچه عادات غذایی شما بهتر باشد دوران بارداری راحت تری خواهید داشت و عوارض کمتری را تجربه می کنید. بسیاری از خانم ها ماه اول بارداری را تا زمان تاخیر در پریودی اصلا متوجه نمی شوند اما حتی اگر از ماه دوم هم متوجه شدید باید شروع به استفاده از یک تغذیه مناسب برای ادامه بارداری نمایید.

ماه دوم بارداری از هفته پنجم بارداری شروع می شود. در این زمان، رژیم غذایی شما مهم ترین چیز است و به رشد جنین کمک می کند. در ماه دوم بارداری، مادر از حالت تهوع رنج می برد و نمی تواند زیاد غذا بخورد. اما باید سعی کند تا جایی که می تواند غذاهای مفید مصرف کند. در این زمان لوله عصبی جنین در حال تشکیل است و مغز و نخاع و اعصاب نوزاد در حال شکل گرفتن می باشند. بعلاوه، سیستم خونی و ضربان قلب نوزاد نیز در این زمان در حال تشکیل است. به همین دلیل رژیم غذایی ماه دوم بارداری بسیار مهم می باشد.

در این مقاله ما شما مادران اومایی عزیز را در زمینه تغذیه ماه دوم بارداری راهنمایی خواهیم کرد تا جنین بهترین رشد را داشته و بدن شما نیز کم انرژی نشود و آسیب نبیند. پس با ما همراه باشید.

تغذیه  در ماه دوم بارداری

مهم ترین مواد غذایی که باید در رژیم غذایی ماه دوم بارداری شما مادر عزیز  قرار بگیرند عبارتند از:

فولیک اسید:

فولیک اسید یا فولات نوعی ویتامین ب است که باید از هفته های اول بارداری مصرف شود زیرا برای رشد لوله عصبی جنین الزامی است. اگر مکمل های فولیک اسید مصرف نکنید، احتمال نقص لوله عصبی یا زایمان زودرس به دلیل کم خونی مادر وجود دارد. غذاهایی مانند اسفناج، موز و غلات غنی از فولیک اسید هستند. باید در ماه دوم بارداری، روزانه 400 میکروگرم فولیک اسید مصرف کنید.

آهن:

در این زمان، خون بدن افزایش می یابد تا به جنین نیز خون کافی برسد. اگر آهن کافی از غذاها دریافت نکنید، احساس خستگی زیادی می کنید و دچار کم خونی ناشی از کمبود آهن می شوید. از زمانی که متوجه شدید باردار هستید باید روزی 27 میلیگرم آهن مصرف کنید. پس از مشورت با پزشک، بهتر است مکمل های آهن را نیز مصرف کنید.

کلسیم:

در ماه دوم بارداری، استخوان های جنین شروع به رشد می کنند. برای رشد استخوان ها کلسیم لازم است. باید روزانه 1000 میلیگرم کلسیم مصرف کنید. می توانید کلسیم را از محصولات لبنی و سبزیجات دریافت کنید. اگر کلسیم در رژیم غذایی نداشته باشید، بدن جنین کلسیم لازم را از استخوان و دندان شما دریافت می کند و باعث ضعف شما می شود. همچنین در آینده ای نه چندان دور دچار استخوان درد، پوکی استخوان و پوسیدگی دندان ها خواهید شد.

پروتئین:

برخی افراد فکر می کنند مصرف پروتئین تنها در سه ماهه دوم  بارداری الزامی است اما اشتباه فکر می کنند. از زمانی که متوجه شدید باردار هستید باید مصرف پروتئین را افزایش دهید. مصرف پروتئین باعث افزایش مقدار خون و افزایش رشد ماهیچه های جنین می شود. می توانید پروتئین را از طریق ماهی و پنیر جذب کنید. اما مطمئن شوید مقدار جیوه موجود در ماهی کم است. بهتر است در بارداری از ماهی سالمون استفاده کنید. مقدار پروتئین مصرفی در روز باید 75 تا 100 گرم باشد. 

 

9855-5

غذاهایی که نباید در ماه دوم بارداری بخورید!

بیشتر خانم های باردار بر روی غذاهایی که باید برای رشد جنین بخورند تمرکز می کنند اما به غذاهایی که نباید در طول بارداری مصرف کنند توجهی ندارند.

در اینجا لیست غذاهایی که نباید در ماه دوم بارداری مصرف کنید ذکر شده است:

پنیر نرم:

پنیر نرم نباید در طول ماه دوم بارداری مصرف شود چون شامل یک نوع باکتری به نام E.coli است. با مصرف پنیر نرم در طول بارداری احتمال مشکلات و عفونت افزایش می یابد. منظور پنیرهای محلی و پاستوریزه نشده نیز می باشد.

جگر:

از آن جایی که می خواهید مقدار آهن بدن را افزایش دهید، ممکن است بخصوص به پیشنهاد بزرگ ترها در ماه دوم بارداری به مصرف جگر رو آورید. اما آگاه باشید این ماده غذایی به دلیل رتینول موجود در آن، موجب سقط جنین می شود. در موردن خوردن جگر در بارداری بیشتر بدانید.

شیر غیر پاستوریزه:

اگر شیر غیر پاستوریزه است نخورید. برخی شیرها حاوی میکروارگانیسم و پاتوژن هستند که برای سلامتی ضرر دارند. همچنین شیر غیر پاستوریزه حاوی باکتری های مضر است.

الکل:

مصرف الکل در طول بارداری خطرناک است. زیرا باعث نقص عضو نوزاد در هنگام تولد می شود. بنابراین بهتر است به طور کامل از الکل دوری کنید.

تخم مرغ خام:

تخم مرغ خام در ماه دوم بارداری نباید مصرف شود زیرا باعث عفونتی به نام سالمونلا می شود. این عفونت برای جنین و مادر ضرر دارد. بنابراین از خوردن تخم مرغ عسلی هم پرهیز کنید. 

گوشت فراوری شده:

سعی کنید از گوشت های فرآوری شده اجتناب کنید زیرا یخ زده هستند و مستعد دریافت پاتوژن می باشند. سعی کنید گوشت گرم را نیز بخوبی بپزید تا تمام باکتری ها و میکرواورگانیسم های مضر آن از بین برود.

ماهی خام:

سعی کنید غذاهایی مانند سوشی، خرچنگ و میگو که از انواع غذاهای دریایی خام محسوب می شوند مصرف نکنید و اگر می خواهید ماهی پخته مصرف کنید مطمئن شوید مقدار جیوه آن کم است.

پرنده:

بوقلمون و سایر ماکیان نباید در ماه دوم بارداری مصرف شوند. مگر اینکه در دمای بالای 180 درجه سانتی گراد پخته شوند. آب گوشت خام باعث رشد باکتری ها و عفونت در جنین می شود.

خمیر شیرینی:

شاید عادت داشته باشید پیش از قرار دادن شیرینی در فر، خمیر آن را مزه کنید. سعی کنید در بارداری این کار را نکنید زیرا خمیر حاوی تخم مرغ خام است و باعث می شود جنین و مادر را در معرض عفونت سالمونلا قرار دهد.

نکات پایانی مهم...

سعی کنید مواد غذایی تازه مانند سبزی تازه و میوه تازه مصرف کنید. غذاهای فریز شده نخورید. به مقدار کافی پروتئین مصرف کنید تا ماهیچه های جنین رشد کنند. کالری دریافتی را در روز افزایش دهید و سعی کنید کالری از غذاهای با شیرینی مصنوعی مانند شکر گرفته نشود. مراقب رژیم غذایی خود باشید. غذاهای شور، چرب و شیرین نخورید. اگر حالت تهوع دارید، محلول زنجبیل یا چای بابونه بخورید. نگران نباشید. بعد از هفته 12 بارداری حالت تهوع شما از بین می رود و می توانید غذاهای سالم و مقوی بیشتری بخورید.

SHREEJA PILLAI (MSc). 2nd Month Pregnancy Diet: What To Eat And Avoid? SEPTEMBER 11, 2019

 

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو