کشف دسته‌ای از زنبورهای مومیایی شده با قدمت 3 هزارسال!

منبع: تکراتو

3

1402/6/3

18:29


گروهی از محققان در کشور پرتغال موفق به کشف دسته‌ای از زنبورهای مومیایی شده با قدمت 3 هزار سال شدند. این زنبورها به طرز غیرقابل باوری سالم هستند.

کشف دسته‌ای از زنبورهای مومیایی شده با قدمت 3 هزارسال!

گروهی از محققان در کشور پرتغال موفق به کشف دسته‌ای از زنبورهای مومیایی شده با قدمت 3 هزار سال شدند. این زنبورها به طرز غیرقابل باوری سالم هستند.

گروهی از دانشمندان در خطوط ساحلی ساحلی پرتغال به ناگاه موفق شدند دسته‌ای از زنبورهای مومیایی شده را کشف کنند که حدود 3 هزار سال پیش می‌زیسته‌اند. براساس گفته آنها، این زنبورها به طرز غیرقابل باوری درون مومیایی سالم مانده و به نوعی مجموعه‌ای از رویدادهای باستانی مانع از فرسایش آنها شده است. در ادامه تصاویر این زنبورها را مشاهده خواهید کرد.

بیشتر بخوانید: عسل مورچه‌های استرالیایی در درمان بیماری‌های عفونی کاربرد دارد!

دسته‌ای از زنبورهای مومیایی شده با قدمت 3 هزار سال کشف شدند

در سال ۲۰۱۹، گروهی از پژوهشگران درحال بررسی خطوط ساحلی پرتغال به‌دنبال نشانه‌هایی از تغییر اکوسیستم در طول زمان بودند. آن‌ها به‌طور تصادفی با زنبورهایی مواجه شدند که برای حدود ۳ هزار سال در تابوت‌های زیرزمینی مومیایی شده بودند. مجموعه‌ای از رویدادهای بعید دست به‌دست هم داده بودند تا این گروه از گرده‌افشانان بی‌پناه را در طول هزاران سال حفظ کنند.

به گزارش نیویورک‌تایمز، زنبورهای کشف‌شده اعضای گروهی به‌نام یوسرا بودند. این زنبورها بیشتر عمر یک ساله خود را زیر زمین می‌گذارند و با خوردن گرده‌هایی که مادرشان برجای گذشته است، به اندازه کافی رشد می‌کنند و سپس وقتی گیاهان گل‌دار شکوفا شدند، برای چندین هفته ظاهر می‌شوند.

کشف دسته‌ای از زنبورهای مومیایی شده با قدمت 3 هزارسال!

چشم و سر زنبور عسل استخراج‌شده از رسوبات.

پژوهشگران با بررسی سرنخ‌ها به این نتیجه رسیدند که زنبورها به احتمال زیاد با مرگ ناگهانی رو‌به‌رو شده بودند. صدها زنبور درست قبل از بیرون آمدن از پیله، در آشیانه‌های نوزادی خود جانشان را از دست داده بودند. پژوهشگران کشفیات خود را در مجله‌ Palaeontology شرح دادند و فرضیه‌های دراین‌باره ارائه کردند که علت مرگ زنبورها چه بوده است.

زنبورها ازنظر تکاملی قدرت ماندگاری بالایی دارند و اجداد آن‌ها ۱۲۰ میلیون سال روی زمین زیسته‌اند. آنها دربرابر نوسانات آب‌و‌هوایی شدید مقاومت کرده‌اند و در هر جایی از زمین که گیاهان گل‌دار ریشه زده‌اند، آن‌ها نیز رشد کرده‌اند.

بااین‌حال پیدا کردن اجساد فسیل‌شده زنبورها (برخلاف استخوان‌های لاک‌پشت که در لایه‌های رسوبی حفظ شده‌اند) نادر است. اسکلت خارجی زنبورها و به‌طورکلی حشرات از کیتین ساخته شده؛ پلیمری زیستی که پس از مرگ حیوان به‌سرعت تجزیه می‌شود.

دانشمندان با استفاده از میکرو سی‌تی درون سلول‌های نوزاد را بررسی کردند و شاخک‌های بلند زنبور را مشاهده کردند؛ خصوصیتی که نشان می‌دهد این زنبور نر بوده است.

آنچه زنبورها معمولاً از خود برجای می‌گذارند، «سنگواره اثر» نامیده می‌شود. سنگواره یا فسیل اثر، آثار برجای‌مانده از مواردی مانند بدن و لانه‌های رهاشده یا فعال است. این کشف اولین سنگواره اثر است که شامل خود زنبور می‌شود.

کشف دسته‌ای از زنبورهای مومیایی شده با قدمت 3 هزارسال!

دانشمندان با استفاده از میکرو سی‌تی درون سلول‌های نوزاد را بررسی کردند و شاخک‌های بلند زنبور را مشاهده کردند؛ خصوصیتی که نشان می‌دهد این زنبور نر بوده است.

پیله‌های کشف‌شده با نخ ابریشم‌مانندی پوشانده شده بود که توسط زنبور مادر تولید شده بود. ‌نخ پلیمری ارگانیک و ضدآب بود که باعث حفظ زنبورها درون پیله شده و از کیتین زنبورها دربرابر فعالیت‌های باکتریایی و پوسیدگی محافظت می‌کند. زنبورها در پیله‌هایشان مومیایی شده بودند و شکل بدن و ویژگی‌های متمایز آن‌ها حفظ شده بود.

پژوهشگران به‌منظور مطالعه‌ زنبورهای مومیایی‌شده بدون تخریب پیله‌های محافظ آنها از میکرو سی‌تی (نوعی سی‌تی اسکن برای ثبت تصاویر دقیق از سوژه‌های کوچک مثل حشرات) استفاده کردند. زنبورهای کشف‌شده درون پیله‌ها به تبار یوسرینی تعلق دارند که گونه‌هایی با شاخک‌های بلند هستند. معمولاً تعیین اینکه عامل فسیل‌شدن سلول‌ها چه بوده، دشوار است. حیوانات دیگری وجود دارند که در خاک تونل حفر می‌کنند و ممکن است چیزی شبیه لانه زنبور ایجاد کنند.

درمورد علت مرگ زنبورها، ابتدا به سیل یا خشکسالی طولانی‌مدت اشاره شد که ممکن است منابع غذایی را محدود کرده باشد. اما گرده ذخیره‌شده درون سلول‌ها حاکی از آن بود که زنبورها مقدار زیادی غذا داشتند و از گرسنگی نمرده بودند. درعوض، فرضیه تغییر اقلیم مطرح شد و پژوهشگران پیشنهاد کردند افت ناگهانی دما در اوایل بهار علت مرگ گسترده زنبورها در سطح خاک بوده است.

لانه کشف‌شده زنبورها می‌تواند یادآور این موضوع باشد که زنبورها ازنظر مقابله با تغییر شرایط اقلیمی چقدر مقاومت دارند. هنوز بیش از ۲۵ گونه زنبور شبه یوسرا وجود دارد که در زیستگاه‌های مختلف پرتغال زندگی می‌کنند. پژوهشگران انتظار دارند کشف آن‌ها اطلاعات بیشتری درمورد نحوه مقاوم‌شدن این موجودات دربرابر تغییرات اقلیمی ارائه دهد. بنابراین، زنبورهای مومیایی‌شده سه‌هزار ساله می‌توانند پیام امیدواری در دنیایی باشند که ازنظر اقلیمی وضعیت آشفته‌ای دارد.

بیشتر بخوانید:

نظر شما درباره کشف دسته‌ای از زنبورهای مومیایی شده چیست؟ دیدگاه خود را در بخش کامنت‌ها با تکراتو در میان بگذارید.

.

منبع: زومبت

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو