میزان، تاثیرات و مکانیزم اثر شربت ویتاتیمان

منبع: ساعد نیوز

2

1402/11/6

14:46


شربت ویتاتیمان مجموعه ای از انواع ویتامین ها، مواد معدنی و عصاره گیاهی بسیار موثر و ضروری جهت بهود تغذیه، متابولیسم و سیستم ایمنی بدن است. در این مطلب میزان، تاثیرات و مکانیزم اثر شربت ویتاتیمان بررسی می‌شود. همراه ساعدنیوز باشید.

شربت ویتاتیمان سلامت گستر آرتیمان مجموعه ای از انواع ویتامین ها، مواد معدنی و عصاره گیاهی بسیار موثر و ضروری جهت بهود تغذیه، متابولیسم و سیستم ایمنی بدن می باشد. همچنین جهت بالا بردن توان ذهنی و جسمانی کودکان مناسب است.

میزان مصرف شربت ویتاتیمان برای کودکان


  • قبل از 5 سال: 1 قاشق چایخوری (2.5 میلی لیتر) 2 بار در روز بد از غذا

  • بعد از 5 سال: 2 قاشق چایخوری (2.5 میلی لیتر) 2 بار در روز بعد از غذا

آثار فارماکولوژی و مکانیزم اثر شربت ویتاتیمان


  • ویتامین B1 (تیامین): تیامین برای آزاد کردن انرژی از چربی ها، پروتئین ها و کربوهیدرات ها مورد نیاز است. این ویتامین برای رشد بچه ها و باروری در بزرگسالان ضرروی است. احساس خستگی، کم اشتهایی، یبوست، عصبی بودن، سوءهاضمه، سر درد و کمبود وزن از علایم کمبود این ویتامین می باشد.

  • ویتامین B2 (ریبوفلاوین): ریبوفلاوین برای عملکرد صحیح غده تیروئید و سوخت و ساز بدن درای اهمیت فوق العاده زیادی می باشد. کمبود ویتامین B2 سبب حساسیت به نور، اشک ریزی، خارش چشم و زخم دهان می شود.

  • ویتامین (نیاسین): بسیاری از اعمال حیایتی، سوخت و سازها و تبادلات الکترونی توسط این ویتامین صورت می گیرد. این ویتامین در کاهش کلسترول خون اثر دارد. عوارض اولیه کمبود این ویتامین ضعف عضلانی، کم اشتهایی، سوءهاضمه و عوارض پوستی است.

  • ویتامین (پانتنوئیک اسید): این ویتامین انرژی بدن را زیاد می کند. توانایی بدن را برای سوزاندن چربی ذخیره شده افزایش می دهد. کاهش رشد موها، خستگی، بی خوابی، افسردگی، تحریک پذیری و بی قراری از علایم کمبود این ویتامین است.

  • ویتامین B6 (پیرودوکسین): بیش ترین تاثیر این ویتامین روی ناقل های عصبی است. سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و خواص آنتی اکسیدانی دارد. عدم تمرکز، نگرانی و دلواپسی، ضعف قدرت دفاعی بدن، دل درد در کودکان و پرخاشگری از عوارض کمبود این ویتامین می باشد.

  • ویتامین B8: از جمله اثرات این ویتامین کاهش ریزش مو، آسیب های مو و بهبود تولید پروتئین می باشد.

  • ویتامین B9 (اسید فولیک): یکی از ترکیبات اصلی و ضروری در روند تقسیم سلولی و موثر در رشد و تکامل سلول های بدن، تشکیل گلبول های سفید و گلبول های قرمز می باشد. این ویتامین بدن را در مقابل بیماری های قلبی، نقش های مادرزادی، پوکی استخوان و برخی سرطان ها حفظ می کند.

  • ویتامین B12 (کوبالامین): برای تکثیر سلولی (خونسازی) و عمکلرد سیستم عصبی ضروری می باشد و کمبود آن موجب تضعیف سیستم ایمنی، کم خونی و کاهش حافظه می شود.

  • ویتامین C: جهت رشد و ترمیم بافت ها در تمامی قسمت های بدن لازم است. این ویتامین برای تشکیل کلاژن، حفظ غضروف، استخوان ها و دندان ها و بافت آسیب دیده، تاندون ها، رگ های خونی، تقویت سیستم ایمنی بدن مورد نیاز است.

  • ویتامین D: جهت حفظ متابولیسم طبیعی کلسیم مورد نیاز است. ویتامین D در دوران کودکی و نوجوانی جهت تشکیل استخوان ها و دندان های سالم مورد نیاز است. کمبود این ویتامین باعث تخریب دندان ها، ایجاد ضعف عضلانی، ضعف بدنی و کاهش جذب سایر مواد معدنی می گردد.

  • ویتامین E: این ویتامین در رطوبت، نرمی و لطافت پوست نیز موثر است و خاصیت محافظت کنندگی در برابر نور آفتاب دارد. کمبود ویتامین E منجر به تغییرات تخریبی در مویرگ های خونی و نهایتا بیماری های قلبی و کبدی می گردد.

  • روی: جهت انتقال ویتامین A به شبکیه، روی مورد نیاز می باشد. روی باعث تسریع بهبود زخم ها می گردد. در رشد و سلامت پوست و مو و ناخن تاثیر چشم گیری دارد. کمبود روی در رژیم غذایی باعث ایجاد آنمی، تاخیر در رشد و تاخیر در بلوغ جنسی می شود.

  • آهن: میزان آهن مورد نیاز از طریق رژیم غذایی به تنهایی تامین کننده نیازهای رو به رشد بدن به آهن نمی باشد و منابع دیگری مانند مکمل های غذایی مورد استفاده قرار می گیرند. هدف اصلی از مصرف مکمل های آهن، تامین آهن مورد نیاز برای بازگرداندن میزان آن به حد طبیعی می باشد.

  • مس و ید: مس به تشکیل گلبول های قرمز، سالم نگاه داشتن عروق خونی، اعصاب، سیستم ایمنی بدن و استخوان ها کمک می کند. نقش ید کمک به غده تیروئید برای تولید هورمون های T3 و T4 است، کمبود ید در مراحل اولیه با علایمی مانند کاهش انرژی بدن، ریزش موها، افزایش وزن، یبوست و غیره همراه بوده و با گذشت زمان منجر به کم کاری غده تیروئید می شود.

  • پتاسیم، منگنز، سلنیوم: این عناصر به ترتیب برای هر سلولی ضروری است و جهت انجام عملکرد طبیعی سلول های عضلات اساسی می باشد. منگنز هم یکی از اجزای اساسی می باشد. منگنز هم یکی از اجزای اساسی در بسیاری از آزیم های شرکت کننده در متابولیسم کربوهیدرات ها، چربی ها و پروتئین ها می باشد و به صورت ترکیب با کولین در هضم چربی ها کمک می کند و سلنیوم هم مقاومت بدن را در برابر اثرات سمی فلزات سنگین و مواد آسیب رسان دیگر بالا می برد.

  • عصاره هیدروگلیسرین گیاه اسفناج: اسفناج دو برابر دیگر سبزیجات فیبر دارد که مانع یبوست است و به هضم غذا کمک می کند. ویتامین C و E و بتاکاروتن، منگنز، روی و سلنیوم موجود در اسفناج همگی از آنتی اکسیدان های قوی برای مقابله با پوکی استخواناست. این سبزی پر خاصیت سرشار از ویتامین های مختلف از جمله K, A, D و E بوده و حاوی مواد معدنی نیز می باشد.

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو