رژیم غذایی گروه خونی چیست؟

منبع: فرزند

113

1398/5/19

02:11


رژیم غذایی گروه خونی چیست؟

ایده‌ای که پشت رژیم غذایی بر حسب گروه خونی است این است که افراد رژیم غذایی داشته باشند که بر حسب گروه خونی آن‌ها است و وضعیت سلامت آن‌ها را بهتر کرده، وزن را متعادل نگه داشته و از پیری زودرس جلوگیری کند.

این ایده از نویسنده کتاب رژیم گروه خونی نوشته پیتر ج. ج. آدامو است. این کتاب برای اولین بار در سال ۱۹۹۶ میلادی منتشر شد و به سرعت در لیست پرطرفدار ترین کتاب‌ها قرار گرفت.

رژیم غذایی گروه خونی چگونه کار می‌کند؟

دکتر آدامو می‌گوید که اجزای پروتئینی غذا به نام لکتین ها به آنتی‌ژن های موجود در سطح گلبول‌های خون متصل شده و منجر به تجمع سلول‌ها و آگلوتینیشن (یا لخته شدن خون) می‌شود. پیشگیری از لخته شدن خون می‌تواند باعث بهبود سلامت، کنترل وزن، مبارزه با انواع سرطان ها و بیماری های قلبی شود.

دانشمندان معتقدند مصرف لکتین ها در مقادیر زیاد می‌تواند برای سلامتی بسیار مضر باشد، اما دکتر آدامو راه دیگری برای توصیف این مسئله پیشنهاد می‌کند.

با استفاده از روش‌های خاصی می‌توان از آسیب‌های احتمالی لکتین ها جلوگیری کرد، برای مثال لکتین موجود در لوبیا را میتوان با خیساندن آن به مدت چند ساعت در آب و سپس جوشاندن به مدت ده دقیقه بر طرف کرد.

اما آدامو از این تئوری استفاده می‌کند که رژیم های غذایی متفاوتی برای افراد با گروه‌های خونی متفاوتی تجویز نماید. به اضافه این موارد، ورزش و عادات سالم مثل نوشیدن آب به اندازه کافی هم بسیار مهم هستند.

در واقع بسیاری از مردم نیازهای غذایی متفاوتی دارند چون انسان‌ها موجودات پیچیده‌ای هستند و محدود کردن نیازهای غذایی به گروه‌های خونی کاری منطقی نیست زیرا نیازهای غذایی به این سادگی نیستند.

آیا شواهد علمی برای اثبات رژیم غذایی گروه خونی وجود دارد؟

استفاده از رژیم غذایی گروه خونی می‌تواند مثل هر رژیم کنترل کالری دیگری به کاهش وزن کمک کند؛ اما اینکه آیا رژیم غذایی گروه خونی بیشتر از باقی رژیم‌ها به‌سلامتی کمک می‌کند یا خیر، یک مسئله دیگر است. شواهد علمی نشان می‌دهد که ارتباطی بین گروه‌های خونی و رژیم غذایی مناسب آن‌ها وجود ندارد.

لخته نشدن خون چه ارتباطی به کاهش وزن دارد؟

ارتباط بین بیماری‌های قلبی و ریسک لخته‌های خونی قابل درک است، اما هیچ ارتباطی بین لخته شدن خون و چاقی، سرطان و غیره از نظر علمی ثابت نشده است. مقاله ای که در ژورنال PLOS در ژانویه سال ۲۰۱۴ منتشر شد، نشان داد که هیچ ارتباطی بین رژیم‌های گروه خونی و ریسک ابتلا به بیماری‌های مزمن وجود ندارد.

لیست رژیم غذایی گروه خونی

طبق مطالبی که در بالا ذکر شد، هیچ‌گونه منبع علمی ارتباط بین گروه خونی و مواد غذایی را تائید نمی‌کند، اما اگر همچنان کنجکاو هستید که در مورد رژیم غذایی گروه خونی اطلاعات بیشتری داشته باشید و فکر می‌کنید این رژیم به سلامت شما کمک می‌کند، با ما در ادامه مطالب همراه باشید:

رژیم غذایی گروه خونی O

اگر شما گروه خونی او دارید (چه مثبت و چه منفی) ، کتاب دکتر آدامو به شما توصیه می‌کند که گندم، لبنیات، کافئین و الکل کمتر مصرف کنید. در عوض مصرف میوه‌ها، سبزی‌ها و گوشت‌های طبیعی را جایگزین کنید.

رژیم غذایی گروه خونی A

افرادی که دارای گروه خونی A هستند (چه مثبت و چه منفی) ، بهتر است به سمت رژیم گیاهخواری شامل سویا، پروتئین‌ها، دانه‌ها و سبزی‌ها روی بیاورند. همچنین تشویق می‌شوند که غذاهایی در سالم‌ترین و طبیعی حالت ممکن مصرف کنند.

رژیم غذایی گروه خونی B

افرادی که دارای گروه خونی B هستند (چه مثبت و چه منفی) ، به عنوان همه چیزخوار در نظر گرفته می‌شوند که می‌توانند محدوده زیادی از مواد غذایی را مصرف کنند.

بهتر است از مواد غذایی مثل ذرت، گندم، گندم سیاه، عدس، گوجه‌فرنگی، بادام‌زمینی، کنجد، و مرغ دوری کرده و در عوض مواد غذایی مثل گوشت بز، گوشت بره، گوشت گوسفند، گوشت خرگوش، سبزی‌های سبز، تخم‌مرغ و لبنیات کم‌چرب را بیشتر مصرف کنند.

رژیم غذایی گروه خونی AB

افرادی که دارای گروه خونی AB هستند (چه مثبت و چه منفی) ، باید از مواد غذایی مثل توفو، غذاهای دریایی، لبنیات، ماست، کفیر و سبزی‌های سبز مثل کلم بروکسل و کلم بروکلی استفاده کنند. این افراد بهتر است از مصرف کافئین، الکل و گوشت‌های دودی شده خودداری کرده و غذاها را در وعده‌های کوچک در طول روز مصرف کنند.

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو