وقتی پای کرونا به قم باز می شود

64

1398/11/30

18:36


خبرنگار ایرنا کسب اطلاع کرد که بر خلاف شایعات،‌ دو فرد مشکوک به ابتلای ویروس کرونا در قم، جزو اتباع خارجی و پاکستانی نبوده و از شهروندان قمی هستند.

وقتی پای کرونا به قم باز می شود

به گزارش بهداشت نیوز: آزمایش اولیه بعمل آمده از نمونه‌های ارسالی مشکوک به ابتلا به ویروس کرونا جدید در قم در دو مورد مثبت گزارش شده اما آزمایشات بعدی برای بررسی قطعیت موضوع در حال انجام است و نتایج آن نیز به محض آماده شدن به اطلاع عموم خواهد رسید.

کیانوش جهانپور رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت روز چهارشنبه اعلام کرد که ظرف دو روز گذشته موارد مشکوک به ابتلا به ویروس کرونا در شهر قم مشاهده شد که به محض دریافت گزارش، تیم های شناسایی و مدیریت بیماریهای واگیر و تیم های واکنش سریع در شهر قم مستقر شده و طبق پروتکل های موجود افراد مشکوک تحت ایزولاسیون قرار گرفته و از آنها نمونه آزمایشگاهی اخذ شد، در میان نمونه های ارسالی، آزمایشگاه مرجع ، دقایقی پیش نتایج آزمایش اولیه دو مورد از موارد مشکوک را از نظر ابتلا به ویروس کرونا مثبت گزارش کرده و برخی موارد نیز آنفلوآنزای تیپ B اعلام شده است.

وی افزود: مراحل بعدی آزمایشات در حال انجام است و نتیجه قطعی آزمایشات نهایی این موارد، پس از مشخص شدن به اطلاع عموم خواهد رسید.

جهانپور تاکید کرد: تیم های مدیریت و کنترل بیماریهای واگیر در شهر قم مستقر شده اند، بخش ایزوله منفی برای ایزولاسیون موارد مشکوک، تجهیز و آماده ارایه خدمت است و همگی هموطنان عزیز بویژه شهروندان قم، توصیه های بهداشتی مبنی بر رعایت بهداشت فردی و عمومی، بهداشت دست دادن( پرهیز از مصافحه و دست دادن و روبوسی) و تنفس، شستشوی مکرر دست ها با آب و صابون مایع، پرهیز از حضور در محل کار و تحصیل در صورت وجود علایم شبه آنفلونزا را مد نظر قرار دهند.

اطلاعات بیشتری در این خصوص در ساعات آینده منتشر خواهد شد. 

آخرین بروز رسانی: 

- این دو فرد مشکوک به ابتلای بیماری کرونا، از اشخاص مسن هستند اما هنوز علت آلودگی احتمالی آنان به این ویروس مشخص نیست. 

- خبرنگار ایرنا کسب اطلاع کرد که بر خلاف شایعات،‌ این دو مورد مشکوک، جزو اتباع خارجی و پاکستانی نبوده و از شهروندان قمی هستند. 

- اطلاعات تکمیلی خبرنگار ایرنا نشان می دهد این دو نفر از دو منطقه جداگانه قم بوده و نه تنها سفر خارجی بلکه سفر خارج از استان هم نداشته اند. با این حال هنوز علت و چگونگی ابتلای احتمالی آنان به کرونا مشخص نیست و موضوع در دست بررسی است. 

- بیمارستان کامکار قم بعنوان محل قرنطینه و مراجعه بیماران و موارد مشکوک به کرونا مشخص شد 

- بیماری کرونا از نظر ابتلا و میزان و شدت  تلفات ، خطرناک تر از آنفولانزا نیست بنابر این مردم جای برای ترس و وحشت مردم نیست و شهروندان تنها باید مراقبت های پزشکی و بهداشتی را جدی بگیرند. 

- بیمارستان فرقانی بعنوان محل قرنطینه بعدی در صورت نیاز، مشخص شد. 

- استفاده از ماسک، پرهیز از روبوسی و دست دادن و سایر مواردی که در این خصوص توصیه شده است، بیش از پیش مورد تاکید کارشناسان است. 

تکمیل می شود...

معاون وزیر بهداشت به خبرنگار ایرنا چه گفت

قاسم جان بابایی معاون وزیر بهداشت روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا در قم گفت که امکان درگیری هر کشوری با ویروس کرونا به دلیل شرایط مسری بودن وجود دارد، همان‌طور که در کشورهای اطراف نیز موارد مبتلا بوده است؛ البته به ایران با تاخیر ورود پیداکرده است.

وی افزود: در کشور ما نیز ورود پیداکرده و تشخیص اولیه ۲ مورد مثبت بوده که ساکن شهر قم بوده‌اند که اگر نهایی شود به‌طور حتم به اطلاع مردم می‌رسد.

این بیماری کشنده‌تر از آنفلوانزا نیست، ولی مراقبت و رعایت بهداشت فردی در جلوگیری از همه‌گیری بسیار مهم است.

دانشگاه علوم پزشکی یکی از بیمارستان‌ها را برای درمان بیماران مشکوک در نظر گرفته است و علایم افرادی که مشکوک به کرونا می‌باشد در این بیمارستان زیر نظر قرار می‌گیرند.

بیمارستان دوم و تمام کادر درمانی بیمارستان‌های شهر قم به حال آماده‌باش درآمده است؛ لوازم مصرفی کادر درمانی و بیماران آماده است و از نظر دارو و امکانات کمبودی در استان قم وجود ندارد. 

وی افزود: با دستور وزیر بهداشت، روز گذشته گروهی از اداره کل بیماری‌های واگیردار وزارت بهداشت در استان قم مستقرشده‌اند و به رییس دانشگاه علوم پزشکی قم نیز کمک می‌کنند تا این مساله مدیریت شود.

معاون وزیر بهداشت تاکید کرد: جای نگرانی نیست و از مردم درخواست داریم با رعایت بهداشت فردی، از دست دادن و روبوسی خودداری کنند و ترجیحا از رفتن به اماکن شلوغ خودداری کنند، در غیراین‌صورت از ماسک استفاده نمایند.

تاکنون گزارشی از ابتلا به ویروس کرونا در شهرهای دیگر گزارش نشده، ولی امکان ابتلا در شهرهای دیگر نیز وجود دارد.

نیازی به استفاده از ماسک توسط همه مردم نیست،‌ بلکه افرادی که با بیمار در ارتباط هستند از جمله همراهان و کادر پزشکی و یا افرادی که مشکوک به این ویروس هستند باید از ماسک استفاده نمایند.

از نظر تامین ماسک جای نگرانی نیست و در صورت کمبود از استان تهران تامین می‌شود.

برخی نکات مربوط به مراقبت در برابر کرونا  

کارشناسان تاکید دارند که برای پیشگیری و مراقبت در برابر ابتلا به کرونا، شستن دست ها اساسی ترین اقدامی است که فرد می تواند بوسیله آن خود را در برابر کلیه بیماری های ویروسی و بیماری های حاد تنفسی از جمله آنفولانزا و نیز کرونا محافظت کند. 

کرونا از نظر علائم بیماری کاملا شبیه آنفولانزا است و بخش فوقانی دستگاه تنفسی را درگیر می‌کند و قابلیت سرایت این بیماری بیشتر از آنفولانزا است اما میزان کشندگی آن کمتر از آنفولانزا می باشد.

درصد ابتلا به مرگ این بیماری در بدترین حالت ۴ درصد است در حالی که درصد کشندگی آنفولانزا در حدود ۱۰ درصد می باشد.

منبع و علت اصلی شیوع این بیماری هنوز بدرستی مشخص نیست اما انتقال آن از انسان به انسان قطعی است.

دوره درمان بیماری کرونا ۲ هفته است و به همین دلیل افراد مشکوک دو هفته در وضعیت قرنطینه قرار می گیرند./

منبع: باشگاه خبرنگاران

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو