کمک های اولیه برای کنترل فشار خون | با فشار بر روی این نقاط فشار خون را کنترل کنید

1

1402/8/18

13:26


کمک های اولیه برای کنترل فشار خون | با فشار بر روی این نقاط فشار خون را کنترل کنید

پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

فشار خون بالا یکی از مشکلات بسیار رایج است و بسیاری از افراد درگیر آن هستند. این مشکل اغلب بسیار ناگهانی رخ می دهد و ما باید دست کم روش هایی فوری مثل استفاده از نقاط فشار بلد باشیم تا بتوانیم فشار خون خود را پایین آوریم.

نقاط فشار به بخش های خاصی در سطح بدن اطلاق می شود که نسبت به فشار حساس هستند. از این نقاط فشار استفاده های مختلفی می توان کرد، مثلا یک کاربرد آن در طب فشاری است که از آن برای درمان بیماری ها استفاده می شود.

فشار خون بالا، علاوه بر حال بدی که ایجاد می کند، می تواند شما را در معرض خطر بروز بیماری های قلبی و سکته مغزی قرار می دهد.

در ادامه شما را با ۵ نقطه از بدن آشنا خواهیم کرد که با فشار دادن آن ها می توانید فشار خون خود را فوراً پایین آورید.

1- نقطه LV 3

این نقطه که بین انگشتان شست و دوم پا قرار گرفته Liver 3 یا به اختصار LV3 نام دارد. با یک دقیقه فشار دادن این نقطه می توانید به حل مشکلات مختلف بدن خود کمک کنید از فشار خون بالا گرفته تا دردهای قاعدگی و اضطراب. در مجموع، پاهای شما نقاط فشار مختلفی دارند که با ماساژ هر کدام می توانید کمک زیادی به بهبود سلامت خود کنید.

2- نقطه LI 4

نقطه ی Large Intestine 4 یا به اختصار LI 4 روی دستان شما قرار دارد. شما می توانید با انگشت شست دست دیگر خود برای مدتی این نقطه را فشار دهید یا به آن ضربه بزنید. تحریک این نقطه به رفع دردهای مزمن، افزایش ایمنی بدن و همینطور کاهش فشار خون کمک می کند.

فشار خون

3- نقطه PC 6

نقطه ی Pericardium 6 یا به اختصار PC 6 در سمت داخلی ساعد قرار دارد. برای پیدا کردن آن به اندازه ی تقریباً سه انگشت از مچ دست بالاتر بیایید و وسط دست را فشار دهید. فشار به این نقطه باعث تنظیم دستگاه گردش خون بدن می شود، مسأله ای که به قلب کمک می کند و فشار خون را پایین می آورد. با این کار می توانید به رفع حالت تهوع، سردرد و ماشین گرفتگی هم کمک کنید.

4- نقطه GB 20

Gallbladder 20 یا به اختصار GB 20 در واقع دو نقطه هستند که روی هر دو سمت مهره های گردن، درست در انتهای جمجمه قرار دارند. برای فعال کردن این نقاط باید به مدت یک دقیقه فشار ملایمی همزمان به هر دوی آن ها وارد کنید. دستان خود را بی حرکت نگه دارید و هیچ حرکت دیگری به آن ها ندهید. برای این کار از انگشتان شست خود استفاده کنید. این کار به کاهش فشار وارده به گردن هم کمک می کند و تب و مشکلات چشمی را رفع می کند.

5- GV 20

نقطه ی Governing Vessel 20 یا به اختصار GV 20 بالای سر قرار دارد. برای پیدا کردن این نقطه، یک خط فرضی از یک گوش به گوش دیگر بکشید؛ وسط این خط، روی سر شما قرار می گیرد. با ماساژ این نقطه یا فشار دادن آن می توانید فشار خون خود را پایین آورید، سرگیجه ی خود را برطرف کنید یا تنها کمی خودتان را آرام کنید.

پیاده روی سریع نه فقط قلب تان را ورزش می دهد بلکه باعث آزاد شدن اندورفین در بدن می شود، هورمونی که روی سلامت کلی شما تأثیر می گذارد.

رژیم غذایی مخصوص فشار خون بالا را در پیش بگیرید که شامل میوه ها و سبزیجات و غلات کامل می شود. به علاوه توصیه می شود از خوردن مواد غذایی فرآوری شده و حاوی چربی های اشباع شده، مواد لبنی پرچرب و فرآورده های گوشتی دوری کنید.

نیکوتین، الکل و اضطراب دشمنان قسم خورده ی فشار خون هستند. آن ها فشاری بیش از حد لزوم به قلب و دستگاه عروقی بدن وارد می کنند و ریسک بروز سکته مغزی یا حمله قلبی را افزایش می دهند.

مصرف نمک را کم کنید. مصرف زیاد نمک باعث انباشت مایعات در بدن و افزایش فشار خون می شود. انباشت مایعات موجب تکرر ادرار می شود و این مسأله می تواند باعث از دست رفتن کلسیم بدن شود. با کاهش مصرف نمک، دیگر کلسیم بدن تان را از دست نخواهید داد و به حفظ استحکام استخوان هایتان کمک خواهید کرد. برای مزه دار کردن غذای خود سعی کنید به جای نمک از ادویه جات و سبزیجات استفاده کنید.

با بیان اینکه فشارخون بالا می‌تواند به تدریج باعث ایجاد اختلال در عملکرد قلب، رگ‌های خونی، کلیه و سایر اندام‌های بدن شود، گفت: در مواردی فشار خون به قدری افزایش پیدا می‌کند که می‌تواند زندگی فرد را تهدید و عارضه‌های بالقوه و جدی به‌همراه داشته باشد.

میلادی‌پور گفت: فشار خون چنانچه از عدد ۱۸ بالاتر رود، اقدامات باید اورژانسی انجام شود، در این شرایط ممکن است بیمار از سردرد و درد قفسه سینه شکایت کند.

فشار خون

وی، سردرد شدید همراه با گیجی و تاری دید، حالت تهوع و استفراغ، تشویش و نگرانی شدید، نفس‌تنگی، صرع و تشنج را از نشانه‌های افزایش بیش از حد فشار خون عنوان کرد و گفت: این علامت‌ها می‌تواند زندگی فرد را به شدت تهدید کند.

میلادی‌پور ادامه داد: در شرایطی که مطمئن شدید فشار خون بالا است ابتدا بیمار را به حالت نشسته یا نیمه نشسته قرار دهید، فعالیت‌های او را به‌طور کامل متوقف کرده و برای چند دقیقه یا تا زمان از بین رفتن احساس گیجی یا سر درد از او بخواهید نفس عمیق بکشید.

وی با اشاره به اینکه افزایش ناگهانی فشار خون می‌تواند در نتیجه انجام فعالیت‌ها یا حرکت‌های شدید یا بیش از حد نیز ایجاد شود گفت: در این شرایط لازم است فعالیت متوقف شده و به بدن استراحت داده شود.

فوق تخصص بیماری‌های کلیه و فشارخون با بیان این موضوع که فشار خون می‌تواند در نتیجه استرس یا تشویش نیز افزایش پیدا کند، خاطرنشان کرد: در صورتی که این شرایط علت افزایش فشار خون باشد، بهتر است دراز کشیده یا نشسته و از نفس کشیدن آرام، عمیق و همراه با آرامش برای بهبود وضعیت خود استفاده کنید و انجام این کار را تا زمانی ادامه دهید که با بهبود علامت‌های بیماری مواجه شوید.

وی با تاکید بر اینکه همزمان با رعایت توصیه‌ها برای کنترل و یا افزایش ناگهانی فشار خون در خانه، می‌توان از داروهای کنترل فشار خون نیز استفاده کرد، هشدار داد: فشار خون را نباید به یکباره با قرص و دارو پایین آورد، توصیه می‌شود در این حالت ضمن تماس با اورژانس اگر بیمار سابقه فشار خون دارد به او داروهای کاهش فشار خون را بخورانید.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با یادآوری اینکه در صورت وجود علامت‌های ابتلاء به فشار خون بالا به سرعت با اورژانس تماس بگیرید، توصیه کرد: در این موارد ضمن حفظ خونسردی خود و تماس با اورژانس سعی کنید تا جای ممکن از استرس بیمار نیز بکاهید.

وی ادامه داد: در گام بعد فشار خون بیمار را چک کنید، تفاوتی ندارد، می‌توانید از دست راست یا چپ بیمار برای سنجش فشارخون استفاده کنید.

میلادی‌پور ادامه داد: اگر فشار خون فرد در پی استرس ۱۴ تا ۱۵ باشد نیازی به اقدامات اورژانسی نیست ولی اگر فشارخون ۱۸ تا ۲۰ باشد بسیار خطرناک و باید اقدامات اورژانسی انجام شود./صدآنلاین

 

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو